DOULAPAKET

  • 2 st Förberedande samtal, 90 min/samtal
  • Kontakt via telefon/mail under graviditeten
  • Jour 1 vecka innan – två veckor efter BF
  • Stöd under förlossningen
  • Back-up doula
  • 1 st Eftersamtal, 90 min

INLEDANDE SAMTAL
Innan du/ni bestämmer om du/ni vill anlita mig så ses vi och har ett förutsättningslöst kostnadsfritt möte på ca 30 min där du/ni får en chans att se om vi passar ihop och vi går genom om jag kan uppfylla behov och önskemål. Jag berättar om mig och vad som kan förväntas i ett doulauppdrag när du/ni anlitar mig. Vi går igenom avtal och arvode. Vi hörs inom en vecka och skriver avtal.

FÖRLOSSNINGSFÖRBEREDANDE SAMTAL
Inför födseln har vi två stycken förlossningsförberedande samtal där vi går igenom önskemål, förväntningar, eventuella rädslor och vilket stöd som önskas. Våra samtal kommer hjälpa dig att formulera ett förlossningsbrev, du kommer få vägledning och verktyg för att reflektera över vad du vill förmedla med ditt brev. Vi pratar om det fysiologiska förlossningsförloppet, övar på tekniker från Föda utan rädsla och provar olika positioner och annan fysisk beröring som massage och tryck.

JOUR
Doulan är tillgängliga dygnet runt från en vecka före beräknad födsel fram tills barnet är fött. Doulan ger stöd över telefeon och mail vid frågor och funderingar under graviditeten.

FÖRLOSSNING
Vi kommer troligen haft en del kontakt under veckan, men när förlossningen är igång kontaktas jag. Doulans inställelsetid är tre timmar. Jag möter upp dig/er i hemmet eller på förlossningen beroende på när du/ni känner behov av mitt stöd. Jag är närvarande med mentalt, fysiskt och praktiskt stöd till dig som föder och till dig som stödperson. Skulle födseln ta väldigt lång tid har jag möjlighet att bli utbytt av min back-up doula. Denne får du/ni möjlighet att träffa under graviditeten. 

EFTERSAMTAL
Tiden efter förlossningen kan vara både omtumlande och helt magisk på samma gång och därför träffas vi en sista gång en till två veckor efter förlossningen. Vi reflektera över graviditet och födelsen. Efter ytterligare några veckor ringer jag för att höra hur första tiden hemma tillsammans med bebis känns och hur du/ni mår i er nya familjekonstellation.

ARVODE
10.000 kr för doulapaket.

Doulapaket ABORT/IUFD

Om du skall genomgå en abort och känner att du inte har någon passande stödperson, eller vill ha ytterligare stöd, så finns jag här. Jag är med under hela sjukhusbesöket och även i hemmet om det finns behov av det. Vi kan även ses på ett eftersamtal om behovet finns.

För personer under 18 år erbjuds gratis stöd. Kontakta mig för mer information och prisförfrågan.